Translate

Saltuk

Ailemizde evde beslediğimiz Janti isminde Fransız mastiff'i bir köpeğimiz vardı. Emirgan civarında araba ile ilerlerken onu gördüm sandım ve arabayı kenara çekerek peşinden gitmeye başladım. Aklıma gelen şu oldu, o dönem Emirgan'da oturan babanneme annemin onunla ziyarete gittiği ve Janti'nin de bu ziyaretten paçayı kurtarıp kendini sokağa attığı. Bu düşüncem her şeyi açıklıyordu. Takibe devam ettim. Janti olmadığını anlamam uzun sürmedi ancak hem arabadan inmiştim hem de bu cins bir köpeğin sokakta olması karşısındaki şokum dinmeyince peşini bırakamadım. Sahibini aramaya niyetlendim. Üzerinde tasması olmadığı için bir türlü tutamadığım köpekcağızı sonunda sözlerim ve iflah olmaz inadımla ikna edip arabaya bindirdim. Bunu yapmadan önce en yakın markete girip yardım istediğimde köpeğe bakıp açıkça reddettiler. 70 kg civarında bir hayvandı Pati.

İsmini devasa Pati'lerinden ötürü aldı. Veteriner ziyaretleri, muhit sorgulamaları sonuç vermeyince Pati'yi sahiplendirmeye karar verdim. Aynı evde iki yetişkin erkek Mastiff'in birlikte yaşamasının pek de mümkün olmadığını tecrübe ettikten sonra oldu bu.

Eve getirip yıkadıktan sonra 10 saate yakın uyku uyudu bu koca adam. Yatağımı ona verdim yalan değil.



Ondan ayrılmak inanılmaz zordu, dizlerimin dibinde günlerce beni seyretti. Teması bu kadar seven başka bir hayvan görmemiştim. Janti de sıcak kanlı bir köpekti ama Pati, ilk çocuğun üzerindeki 'nasıl büyütelim?' gerginliğini atlatmış ebeveynin ikinci çocuğuna benziyordu.

İlan verdikten sonra günlerce iş mülakatı yapar gibi insanlarla görüştüm. Sonunda içime sinen 2 kişiyi ayrı ayrı evime davet edip birebir ilişkilerini gözlemleyip karar vermenin uygun olacağına kanaat getirdim. Bunlardan birisi köpek çiftliği olan genç bir adamdı. Diğeri ise Saltuk.

Saltuk içeri girer girmez yıllardır görmediği dostunu görmüş gibi olmuştu Pati. Saltuk daha önce köpek bakmadığı için çekimser görünüyordu ama Pati sahibini kendisi seçmişti. Aşk dolu bir ilişkileri olduğunu biliyorum. Yine olsa yine ona emanet ederdim.

Pati'nin ender bulunan bir deri hastalığı çıktı, Saltuk insanlardan yardım toplayarak ilaçlarını getirtti. Şevval Sam da mama annesi olmuştu Pati'nin. Bir süre sonra ülkeden tamamen ayrılan Saltuk onu birine emanet etti. O kişinin de sevgiyle ona baktığını biliyorum. Sonra kaybettik Paticiğimizi (evden kaçtı bu arada bir kaç kez Kadıköy parkında buldular:)). 

Bu şarkılarla da o zaman tanışmıştım. 
Saltuk Erginer - Sisifos Hikayeleri albümünden: 


Bertuğ Cemil - Geldim Gördüm Sevdim

Bertuğ, ailesiyle eşiyle çocuğuyla hayatımda güzel ve özel yeri olan sevdiğim bir arkadaşım. Müzikten ekmek yemesini canı gönülden istediğim, müzikle yaşamaya, müzikle doymaya, doyurmaya gönül vermiş ve hayatını bunun çevresinde kurmuş olduğunu biliyorum ve şahidiyim.

2. albümü Geldim Gördüm Sevdim'in albüm fotoğrafları çekiminde bulunup kamera arkasında dolandım birazcık. Albümün içerisindeki teşekkür yazısının bulunduğu, Bertuğ'un havada uçuyormuş gibi gösterildiği karenin çekimi de şu ana tekabül:

Awenasa crew at work

"Geldim Gördüm Sevdim" şarkısını paylaşıyorum.
Yavuz Çetin ismini kulağıma ilk çalan arkadaşımın nedense özellikle "Ten"de o tatlı tatlı dinleten tarzını hissettim.

Haydin bakalım. Yolu açık olsun.