Translate

Reel masalların fotoğrafçısı Grace Weston

Kendini ifade etmenin binbir yolundan birisi fotoğraf, üstelik bu yolu kullanan kişi için binbire ayrılan yolları da var. Nedenmiş efendim? Çünkü üretkenliğin sınırı yok. Buna örnek olarak da Amerikalı bir kadın fotoğrafçı olan Grace Weston'un fotoğraflarını göstereceğim.

Bu kadın, çocuk aklımızın dünyasını kullanarak bir yetişkin gözüyle yetişkinlere iç karartmadan; yalnızlık, korku, endişe, merak gibi duyguları mizahi ve apaydınlık karelerde kurgulayıp sunuyor. Photoshop programını yalnızca oyuncaklara istediği duruşu verebilmek için kullandığı ipleri silmek için kullanıyor yani yaptığı işlerin tamamı orijinal görsellerden oluşuyor. Buradan anlayabileceğimiz üzere kompozisyonu oluşturmak için fotoğrafı çekmekten çok daha fazla emek harcıyor.

Kendisi bence, stüdyosunda oyuncaklarla kurguladığı bir dünyayı reel masallarmış gibi fotoğraflayarak sunma becerisi ile harika bir fotoğrafçı!
Her fotoğrafına bir hikaye yazma isteği ile beni yanıp tutuşuran sen!... Gıreys! Buradan sana öpücüklerimi gönderiyorum. ay lav yuu gıreeeys ay lav yuu gıreeeys...

Evlilik terapisi;


Ava giden avlanır;


Rutinler ve bilinmezlikler üzerine;

(daha fazlası için elle: www.graceweston.com)